Voor:
2personen
Voorbereiding
10minutes
Kooktijd
10minutes
Ingrediënten
1 teen knoflook
200 ml bier of wijn of bouillon + 2 el extra
225 gr kaas (scroll naar beneden voor suggesties)
1 el maizena
1 tl grove mosterd
Voor erbij: brood, groenten en dips (scroll naar beneden voor ideeën)
Bereiding
Halveer de teen knoflook en wrijf de fonduepan in met de teentjes. Gebruik je een andere pan om de fondue in te maken omdat je fonduepan niet op het vuur mag? Wrijf dan ook die pan er mee in.
Rasp de kaas of snijd de kaas in kleine blokjes.
Zet de pan op het vuur en breng de wijn/bier/bouillon langzaam aan de kook. Smelt dan de kaas in de vloeistof, roer de kaasfondue regelmatig door zodat de kaas niet aankoekt.
Roer de maïzena los met de resterende 2 el vloeistof en voeg dit mengsel toe aan de fondue. Blijf doorroeren en laat nog een paar minuutjes zachtjes doorkoken. Breng de fondue op smaak met de mosterd en serveer direct.
Opmerkingen
In kaasfondue kun je heel handig restjes kaas doen om deze op te maken. Ook veel restjes groenten kun je hier goed bij serveren. Denk aan paprika, champignons, broccoli, bloemkool…