KETJAPSAUS

image_pdfimage_print

INGREDIENTEN

1 ui,
2 teentjes knoflook,
1,5 eetlepel arachideolie,
2 theelepels sambal oelek,
8 eetlepels ketjap manis (Conimex),
halve limoen,
1 eetlepel bruine basterdsuiker,
1 eetlepel maïzena,
0,2 liter water

Voorbereiding

Schil de ui, en snipper de ui fijn.
Hoe fijner de ui is, hoe lekkerder.

Snijd het kontje van de teentjes knoflook.
Sla of druk met de platte kant van het mes op de teentjes knoflook.
Hierdoor laat het harde vlies om de teentjes knoflook zich gemakkelijk verwijderen.
Hak de teentjes knoflook ragfijn.

Knijp de halve limoen uit en vang het limoensap op.

Bereidingswijze

Eruit de arachiedeolie en fruit de ui totdat deze begint te kleuren.

Schep de knoflook en de sambal oelek erdoor en fruit dit even mee.

Voeg het water, ketjap manis, limoensap en bruine basterdsuiker toe.
Breng alles aan de kook.

Vermeng de maïzena met 2 eetlepels water.

Voeg de met water aangemengde maïzena toe, en roer het totdat er een gladde saus is ontstaan die een beetje stroperig is.

Garneer met uienringen en fijngehakte selderij.

De saus kan worden ingevroren met dien verstande dat ze pas na het ontdooien met maïzena wordt gebonden.

 

Baby André