Ingrediënten:
1 blikje mais
1 kleine prei
1 bosje selderij
1 teen knoflook
1 grote rode peper of 2 tl sambal
2 eieren
Bloem
2 tl Jinten (gemberpoeder)
2 tl ketoembar (koriander)
1 eetlepel ketjap
olie
Bereiding:
Doe de mais, prei, selderij, knoflook en de sambal in de blender en laat deze even draaien. Let op niet te lang Stien het moet geen brij worden.
doe het mengsel over in een grote kom en meng er de eieren, de specerijen, de ketjap wat zout en vervolgens zoveel bloem dat er een kleverig deeg wordt.
Verhit in een koekenpan (frituren mag ook) op half hoog vuur een laagje olie van een halve centimeter en laat eetlepels van de het deeg in de hete olie glijden. Strijk ze een beetje plat zodat zich een koekje vormt en bak ca. 3 minuten aan iedere kant of tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

André