Risolles

image_pdfimage_print

Voor de Ragout (ong.12 stuks);
2 flinke uien (ik neem meestal 1 gewone grote en 1 zoete ui)
3-4 teentjes knoflook
1 pond gehakt (naar smaak runder of HoH)
1 klein bosje selderij
peper
zout 
nootmuskaat
beetje suiker (basterdsuiker)

Uien snipperen en lichtbruin bakken in een beetje zonnebloemolie,lichtbruin dus net iets verder dan glazig.
Knoflook fijn maken en meebakken,daarna het gehakt erbij en rullen tot het mooi gekleurd is.
peper,zout,nootmuskaat en een beetje suiker erbij doen (op deze hoeveelheid gehakt gebruik ik ongeveer 4 theelepels suiker,maar zoals altijd PROEVEN,je kan altijd toevoegen,eruit halen gaat niet meer !!!!!!)
Water erbij doen tot het gehakt onderstaat en even laten doorkoken,ondertussen een papje maken van wat bloem en water en erbij doen,doorroeren en de gesnipperde selderij erbij doen.Daarna in laten koken tot er een lekkere dikke ragout ontstaat (uiteraard tijdens dit proces proeven,en evt zout,peper,noot of suiker naar smaak toevoegen).Wanneer het de juiste dikte en smaak heeft in een bak doen en laten afkoelen (een avondje in de koelkast)

Dag 2
voor de flensjes:
bloem (ong. 1 pak)
1 eitje
water 
zout

Bereiden:
De bloem met 1 eitje,wat zout vermengen met water tot er een beslag ontstaat die iets dunner is dan pannekoeken beslag,in een hete koekepan met een kwastje wat zonnebloemolie smeren en een lepel beslag erin.De pannekoek alleen aan 1 kant bakken en hem vervolgens op een bord doen met de ongebakken kant naar boven,Daar de afgekoelde en stijve ragout op doen (ongeveer 2 goedgevulde eetlepels) en de pannekoek dichtvouwen als een enveloppe.Door de warmte zal de ongebakken kant doorgaren en zich aan elkaar hechten (mocht het niet goed sluiten door dat de pannekoek al te droog is,gewoon even insmeren met wat van het beslag en dan hecht het zich ook,het is belangrijk dat de enveloppe met ragout goed dicht is,zodat de ragout er tijdens het bakken niet uit kan lopen