Seba

Benodigheden:
Spice powder (boemboe babi pangang)
Knoflook (snijden)
uien (snijden)
vetsin + Ketjap
Vleesbouillon blok
Sawie asin (snijden)
Peper
Speklappen (doorregen varkenslappen)
Aardappels
Tahoe

Bereiding:
de aardappelen, met schil, opkoken daarna schillen en bakken in de olie.
Tahoe diagonaal snijden en bakken.
De speklappen bakken (ongeveer drie vingers dik)
hierin de uien en knoflook bakken en de spice powder in doen daarna de kokend water bij doen dan de Sawie asi, vetsin, peper en ketjap, eventueel het vleesbouillon blokje.
Als alles goed doorgekookt is dan de Tahoe en de aardappelen erin. Niet te lang meer doorkoken anders koken de aardappels stuk.
eten met sambal eventueel ketjap erbij.

Selamat makan Oma de Haas (P.de H.V.)